SPECIAL 10TH ANNIVERSARY MENU FOR BUSINESS CLASS PASSENGERS IN SEPTEMBER AND OCTOBER.

SPECIAL 10TH ANNIVERSARY MENU FOR BUSINESS CLASS PASSENGERS IN SEPTEMBER AND OCTOBER.

THAI celebrates 10 years of non-stop services between Oslo and Bangkok by entrusting celebrity chef, Terje Ommundsen, to create uniquely designed Thai dishes for our Royal Silk Class passengers.
Chef and owner of the highly-acclaimed Thai restaurant, Plah, in Oslo, Terje Ommundsen is one of the most brilliant chefs in Thai cuisine, producing meticulous food that is the perfect blend of the five flavours – salty, sweet, sour, bitter and spicy.  His cooking style combines fresh Norwegian ingredients with simple Thai authenticity creating an exotic journey of the senses.
Terje Ommundsen was born and raised in Southern Norway.  Growing up, food was always about sourcing the best and freshest local and seasonal produce – a food philosophy Terje continues to live by.  Having worked in some of the best restaurants in Norway, Terje’s initial culinary experience was in classical French and European cuisine.  But ever since his introduction to Thai food by an elderly lady outside Chiang Mai in northen Thailand, his love for Thai cuisine began and 15 years later, he is the proud owner of three successful Thai restaurants:  Plah (progressive Thai fine-dining), Ahaan (Thai street food), and Plah Home (simple home cooking).

 

I forbindelse med THAIs 10års jubileum for nonstop ruten mellom Oslo og Bangkok, har vi hatt gleden av å engasjere stjernekokk Terje Ommundsen, til å spesialdesigne unike thairetter for våre Royal Silk passasjerer. 
Terje Ommundsen er kokk og eier av den kritikerroste thairestauranten Plah i Oslo.  Som en av de beste kokker innen det thailandske kjøkken, legger han sin stolthet i å blande «de fem smakene» på perfekt vis – salt, søtt, surt, bittert og krydret. I sitt arbeid kombinerer han ferske ingredienser med enkel men autentisk thaistil. Resultatet blir en eksotisk reise for smaksløkene.
Terje Ommundsen er født og oppvokst på Sørlandet. Siden oppveksten og frem til i dag har hans fokus alltid vært å få tak i sesongenes beste og ferskeste råvarer.  Terje har jobbet i flere av Norges beste restauranter. Han startet opprinnelig sin karriere som kokk innen det franske og europeiske kjøkken.  Men etter å ha blitt introdusert til det thailandske kjøkken, av en gammel dame utenfor Chiang Mai i Nord-Thailand, forelsket han seg totalt i landets kulinariske skatter.  15år senere, er han i dag den stolte eier av 3 populære restauranter, Plah (moderne elegant fine-dining thaimat) ,  Ahaan (Thai street food) og Plah Home (enkel tradisjonell thaimat)

TERJE OMMUNDSEN

TERJE OMMUNDSEN

Vi feirer 10-årsjubileum i Norge og i den anledning har vi en overraskelse til alle våre business-klasse passasjerer i september og oktober. Terje Ommundsen, kjent som mannen bak thairestauranten Plah i Oslo og kokebøkene Thaimani og Thaiobsessed, har ansvar for menyen ombord mellom Oslo og Bangkok. Mange av dere er allerede kjent med kritikerroste Plah, der Terje har kombinert ferske norske råvarer med thailandsk matkunst siden 2004. Nå har Terje tre forskjellige thairestauranter i Oslo: Plah (fine dining), Ahaan (casual dining) og Plah Home (everday/take-away).
Terje er opprinnelig fra Sørlandet, og vokste opp med en familie som satte pris på ferske ingredienser, alt fra selvdyrket asparges til hummer fra egne teiner. Han har jobbet i mange kjente restauranter, blant annet Bagatelle og Statholdergaarden. Så ble Terje forelsket i det thailandske kjøkken da han var på reise i Thailand. Han lærte å balansere de fem smakene – salt, søtt, surt, bittert og krydret – av en eldre dame som jobbet i restauranten Baan Suan i nærheten av Chiang Mai. De hadde ingen felles språk og kommunisert kun gjennom maten.
Det ble en opplevelse som la grunnlaget for en livslang lidenskap for thaimat. Han åpnet sin første thairestaurant i Oslo bare noen måneder etterpå. Vi har snakket litt med Terje i forbindelse med lansering av businessklasse-menyen hans ombord på Oslo-Bangkok ruten. Her er noen av hans tanker rundt det thailandske kjøkken.

 

Blant alle verdens kjøkken, hvorfor valgte du Thailand?

- Jeg er fascinert av intensiteten og de friske og balanserte smakene i det thailandske kjøkken. Det thailandske kjøkken er et av de mest komplekse kjøkken som fins.

 

Hvor henter du inspirasjon?

- Jeg elsker å reise og se nye regioner, nye folk og ny mat. I Thailand dreier det seg om mat overalt. Jeg blir veldig inspirert av streetfood i Thailand. Folk har spesialiteter, en spesifikk rett og de blir veldig gode på den. Gleden og stoltheten de viser er en stor inspirasjon. Når jeg reiser til Thailand bruker jeg alltid litt tid i Bangkok for å se og lære om de siste trendene. Men de beste matopplevelsene jeg har hatt har vært på reise ellers i landet. Det er virkelig inspirerende å møte alle slags forskjellige folk som lager tradisjonelle retter, på samme måte som de har gjort i mange generasjoner.

 

I kokeboka Thai-obsessed beskriver du faktisk en ganske avansert kokkekunst...

- Streetfood er ikke enkelt i det hele tatt! sier Terje. Det er komplisert og krever mye forberedelse, selv om det blir servert raskt på gata.

 

Hvordan er det å være norsk og lage thaimat?

De fleste, enten de var thailandske eller ikke, var skeptiske da vi åpnet Plah. Men fordi vi er så heldige her i Norge at vi kan skaffe alle ingrediensene fra Thailand, har jeg greid å skape den autentiske smaken av thaikjøkkenet. Men jeg må reise til Thailand minst et par ganger i året for å puste inn alt – luktene, smakene – og finne ny inspirasjon.


Hva betyr thaimat for deg?

Alt handler om balanse, kvaliteten på råvarene og om ferske ingredienser.

(2 - 11 Y)
(0 - 23 M)
(2 - 11 Y)
(0 - 23 M)
+Add More Route

    Rent a car through our partners with THAI and enjoy your travelling.

    • Link external to rental car website
    • Link external to hertz website
    • Link external to hertz website